Wilt u zich verdiepen in het steenhouwen? Wilt u leren hoe je in een stuk steen een bepaalde vorm krijgt? Wellicht wilt u wel leren hoe u letters moet hakken, puur voor de hobby. Geen probleem, ik leer het u graag. We kunnen hiervoor losse afspraken maken, maar u kunt ook bijvoorbeeld met uw bedrijf of vriendengroep een midweek in onze vakantiewoning(en) boeken. De cursussen zijn op maat en naar behoefte, maar ik heb ook enkele standaard cursussen.

Snelcursus letterhakken

In 3 uur tijd leer ik u de beginselen en technieken van het letterhakken. Aan het einde van deze 3 uur snapt u de basis en kunt u thuis verder oefenen. De kosten voor de 3 uur durende snelcursus zijn € 90,- inclusief gebruik van professioneel gereedschap, koffie/thee en wat lekkers. Het werkstuk mag u mee naar huis nemen. Heeft u interesse in het gebruikte gereedschap? Deze kunt u bij mij aanschaffen.

Meerdaagse cursus letterhakken

U komt 6 weken lang (de weken mag u zelf indelen) 1 keer in de week 2 uur langs. Binnen deze 12 uur leer ik u de beginselen van het letterhakken. Indien gewenst inclusief het optekenen van letters. U krijgt in deze 2 uur per week begeleiding en vele tips en tricks om dit mooie ambacht eigen te maken. De kosten voor de 10 uur durende cursus verdeeld over 4 weken zijn € 350,- inclusief gebruik van professioneel gereedschap, koffie/thee/fris en wat lekkers. Het werkstuk mag u aan het einde mee naar huis nemen. Heeft u interesse in het gebruikte gereedschap? Deze kunt u bij mij aanschaffen.

Midweek cursus steenhouwen voor groep inclusief overnachtingen

In deze midweek komen allerhande technieken aan bod. Van een vlak hakken, frijnwerk, profielwerk, tot letters optekenen en hakken. U verblijft 5 dagen en 4 nachten in één van onze vakantiewoningen.

U verblijft 5 dagen en 4 nachten in onze gite Fleur of Rembrandt.
Dag 1: De dag van aankomst heeft u voor zichzelf. Pak rustig uw koffers uit, doe wellicht wat boodschappen en geniet van de omgeving en resterende dag. ‘s Avonds sluit u aan bij een barbecue of simpel diner ter kennismaking met mijzelf en mijn vrouw, die jullie gastvrouw is de komende dagen.
Dag 2: We beginnen ‘s ochtends om 8.30 u. Iedereen installeert zich op zijn plek en de cursus kan beginnen. Rond het middaguur verzorgen wij een lunch. De cursus eindigt om 16.30u. Neem een duik in het zwembad, of ga nog even op pad in de omgeving.
Dag 3: We beginnen ‘s ochtends om 8.30 u. Tussendoor houden we een kleine pauze met koffie en wat lekkers. De cursus eindigt om 14.00u. U heeft de rest van de middag voor zichzelf.
Dag 4: We beginnen ‘s ochtends om 8.30u. Rond het middaguur verzorgen wij een lichte lunch. De cursus eindigt om 16.30u. Rond 19.00u bent u uitgenodigd voor het avondeten.
Dag 5: De vertrekdag. Wij zorgen voor een simpel ontbijt en brengen die langs in de vakantiewoning, zodat u niet met lege maag naar huis vertrekt. Uw vertrektijd is in overleg. De gebruikte gereedschappen kunt u bij mij bestellen en indien voorradig direct meenemen. Wanneer het niet voorradig is stuur ik u deze na.

Proefberekening:
De kosten per persoon: gebruik van professioneel gereedschap en materialen, 1x ontbijt 2 x lunch en 2 x avondeten, koffie, thee en fris zijn in totaal € 750,-. U kunt voor uw overnachting één van onze gites boeken, we berekenen hiervoor een lagere prijs dan normaal. De kosten hiervan zijn € 70,- per nacht in Gite Fleur (2-4 pers) en 85 € per nacht voor Gite Rembrandt (6-8) persoons. Indien u met meer mensen komt, kunt u deze kosten vanzelfsprekend delen.

Midweek cursus steenhouwen voor individu – tent, caravan of camper

In deze midweek komen allerhande technieken aan bod. Van een vlak hakken, frijnwerk, profielwerk, tot letters optekenen en hakken. U verblijft 5 dagen en 4 nachten in uw eigen tent, caravan of camper. U kunt gebruik maken van ons toilet- en douchegebouw en alle faciliteiten aanwezig. De cursus is gelijk aan bovenstaand.

Kosten:
Cursus per persoon inclusief 5 dagen en 4 overnachtingen tent/caravan/camper, gebruik van professioneel gereedschap en materialen, 1x ontbijt 2 x lunch en 2 x avondeten, koffie, thee en fris zijn in totaal € 1125,-. *excl. toeristenbelasting.